Actieve vakantie in de Biesbosch: de mooiste plekken om te varen en wandelen!

Mocht je nog nooit van de Biesbosch hebben gehoord, dan wordt het hoog tijd om dit fantastische gebied te ontdekken! Dit is de Amazone van Nederland, met grote rivieren, kreekjes, bos en vooral eindeloos veel waterwegen.

Biesbosch actieve vakantie

Varen in de Biesbosch

De Biesbosch bestaat uit een uitgestrekt natuurgebied met veel water en recreatiemogelijkheden. Het gebied is verdeeld over Noord-Brabant en Zuid-Holland en wordt doorkruist door de rivieren Boven-Merwede, Amer en de Nieuwe Merwede. Hierdoor is er een groot aantal riviereilanden, zandplaten en kleine kreekjes. Tussendoor liggen bossen en agrarisch gebied.

Deze unieke combinatie maakt de Biesbosch uitermate geschikt om te varen en te wandelen. Voor wat betreft varen bieden de grote rivieren voldoende ruimte voor plezierjachten en zeilboten, waardoor dit een geweldige bestemming is voor een dagje uit of voor een langere vakantie. De kleinere kreken geven eindeloos veel mogelijkheden voor kano´s, motorbootjes, waterfietsen en zwemmen.

Als je zelf geen boot hebt kan je op diverse plekken terecht voor Biesbosch sloepenverhuur, electrische fluisterbootjes, kano´s of voor één van de vele rondvaartboten. Houd wel rekening met het seizoen. In de zomer en tijdens vakanties kan het aardig druk zijn, dus zorg dat je op tijd reserveert.

Wandelen in de Biesbosch

Naast alle waterwegen, zijn er ook veel wandelroutes in de Biesbosch. Door de afwisseling van bos en agrarische gebieden, is wandelen in de Biesbosch nooit saai. En voor wie tussendoor wil zwemmen of varen zijn er voldoende mogelijkheden. Er zijn vele bedrijven op het gebied van bootverhuur, zodat je ook kan wandelen op gebieden die niet direct te voet bereikbaar zijn.

Voor mooie wandelroutes in de Biesbosch is de website van Staatsbosheer een goede bron van informatie.

Biesbosch Museum

Wil je meer weten over de Biesbosch en de historie? Dan is een bezoek aan het Biesbosch Museum erg leuk als familie uitje. Het museum is gebouwd op een eiland bij werkendam. Het is niet alleen architectonisch prachtig, maar er is ook een veelheid aan activiteiten voor kinderen en volwassenen.

We hopen dat we je geïnspireerd hebben voor een actieve vakantie in de Biesbosch! Dit is één van de mooiste gebieden in Nederland en voor veel Nederlanders nog onontdekt.

Bericht auteur: sander