Kamperen in Frankrijk: de favoriete vakantie van menig Nederlander!

Als mensen aan de zomer denken, gaan de gedachten al snel uit naar kamperen en zonnig weer. Maar liefst 1 op de 9 Nederlanders heeft een caravan of camper, om van tenten nog maar niet te spreken. Jaarlijks gaan er zo´n miljoen Nederlanders op vakantie naar Frankrijk waarvan een groot deel kampeerders. Ondanks deze massa is er voor al die mensen een plekje en komen velen elk jaar weer terug.

Wat maakt kamperen in Frankrijk zo leuk?

Als je de gemiddelde Nederlander vraagt wat er zo leuk is aan Frankrijk, dan gaat het antwoord al snel over de sfeer, het weer, het eten, de diversiteit aan regio´s en het enorme aanbod aan campings. Veelal is het een gevoelskwestie, Frankrijk staat symbool voor vakantie. Een croissantje, een glas Franse wijn, een lekker kaasje… en natuurlijk de gezellige Franse dorpen, wie kan daar niet van genieten?

Populaire regio´s in Frankrijk

Juist de grootte van het land en de diversiteit van de vele regio´s zorgen ervoor dat je een leven lang naar Frankrijk op vakantie kan gaan zonder je te vervelen. Van strand en zee tot bergen, cultuur en lieflijk binnenland, je raakt nooit uitgekeken. Toch zijn er regio´s die erbovenuit springen qua populariteit onder de Nederlanders. De Dordonge is geliefd vanwege de mooie dorpjes en de groene omgeving binnen een dag rijden vanaf Nederland. De Provence is bekend vanwege het heerlijke eten, lieflijke dorpjes en de lavendelvelden. De Alpen staan borg voor natuur en actieve vakanties. Les Landes is populair vanwege de fantastische zandstranden, golfsurf mogelijkheden en mooie dennenbossen. En natuurlijk de Cote d´Azur met z´n prachtige dorpen, luxe villa´s en bekende badplaatsen.

Onder de gebieden die bij Nederlandse families jaar in jaar uit populair zijn vind je ook de Ardeche, Bourgogne en de champagne streek.

Bericht auteur: sander